o Ai
Aqva Regina je davno kada je nastalo kraljevstvo Jadranskog mora njihovoj prvoj princezi sireni Aoi dala braon biser koji je bio mnogo malo moćan da je princeza sirena koja ga je nosila morala da peva u duetu sa drugom princezom sirenom da bi se odbranila od neprijatelja.Tako je bilo vekovima.Aina predhodnica Anali zbog toga je ratovala protiv Aqva Regine.Rat je dugo trajao i Anali je poginula.Istog dana rodila se Ai.Aqva Regina je shvatila svoju grešku iz prošlosti.Dala je tek rođenoj Ai mnogo moći i Ai je postala najmoćnija princeza sirena ikada rođena.Sirene u Jadranskom moru to nisu znale.Plašile su se da Aqva Regina ne naudi Ai,da je ne ubije kao Anali.Sirene su se složile da Aika ostavi Ai na kopnu gde joj Aqva Regina ne može ništa.Aika je u suzama ostavila Ai.Aika je bila prva koja je videla Ai.Aika je mnogo volela novu braon princezu sirenu ali je znala da je za Ai najbolje da bude na kopnu i ne zna ništa o sirenama.Aika se nadala da će doći dan kada će se Aqva Regina smiriti i shvatiti svoju grešku iz prošlosti.Ai je na obali pronašla njena mama Mi istog tog dana kada je mala Ai ostavljena.Kada je mi uzela Ai u naručje odmah je osetila kako je nešto povezuje sa tom malom bebicom.Aika je sve to videla i na neki način bila srećna zato što će Ai imati porodicu.Mi i Akio su usvojili Ai.Ai u svojoj 4.godini upoznaje Hirota i njih dvoje postaju najbolji prijatelji.Ai kasnije shvata da je zaljubljena u Hirota ali nema hrabrosti da mu to kaže jer se plaši njegove reakcije.Kasnije Hiroto misli da je zaljubljen u Marry ali on ustvari voli Ai.On na pimećuje da zapravo voli Ai ne Marry zato što Ai zna od ranog detinjstva i s njom je uvek otvorem i iskren.Ai misli da Hiroto stvarno voli Marry i zbog toga često odluta u mislima.Ai i Marry su najbolje drugarice bez obzira na sve.